515
https://www.vestforbergen.no/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1114/tursti-liatarnet-med-start-fra-bildoybakken_1705614373.jpeg

Tursti Liatårnet med start fra Bildøybakken Gjort krav på

Fjell ,Øygarden

Galleri

Detaljer om oppføringen

  • Middels krevende fottur 
  • 13,0 km
  • 3 timer, 45 minutter
  • Rundtur
  • 692 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året


Liatårnet 341 moh. er det høyeste punktet på øya Sotra, og ligger på et fjellmassiv som strekker seg i nord – sør retning mellom Bildefjellet og Haganes. Fra toppen er det storslått utsikt over Sotra med lyngheier og myrer, grå steinknauser, øyer og holmer, og videre i alle himmelretninger: Hjeltefjorden i nord, Byfjellene rundt Bergen i øst, Folgefonna i sørøst og Nordsjøen i vest. Liatårnet er mest framtredende fra vest med steile bergflater av gneisgranitt, smale fjellhyller og bratte stup. Opprinnelig var planen å bygge Fjell festning oppe på selve toppen, men dette ble ikke noe av.

Da isen langsomt trakk seg tilbake etter første istid, sørget den gradvise avlastningen fra den tunge isen for at Sotra og landområdene nedover langs kysten hevet seg «skjevt», det vil si at vestsiden ofte er svært bratt og steil, mens en på østsiden ofte finner slake helninger. Så er også tilfellet med Liatårnet og fjellrekken som går langs Sotra: i vest er fjellene bratte og ulendte, mens de i øst er slake. Første ledd i navnet viser til gårdsnavnet Li, en gård som ligger like sørøst for fjellet.

Detaljerte beskrivelse finner du på Til Liatårnet med start fra Bildøybakken (ut.no)

Type:
Nettside / Blogg
Nøkkelord:

Kart lokasjon

Anmeldelser

0 Anmelelser

0.0 gjennomsnitt basert på 0 Anmeldelse


5 Stjerner
0
4 Stjerner
0
3 Stjerner
0
2 Stjerner
0
1 Stjerner
0

Det er ingen anmeldelser for øyeblikket

company map
Fjell ,Øygarden
Innholdsansvarlig

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.