169
https://www.vestforbergen.no/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1148/kollevag-familiestrand_1719993038.jpeg

Kollevåg Familiestrand Gjort krav på

Friluftsvegen,Vestland,Kollevåg 5310,Askøy

Detaljer om oppføringen

Kollevåg har postadresse Hauglandshella og ligger på vestsiden av Askøy mellom Tveit og Hanøy. Fra sjøen regnes området Kollevåg som lagunen som ligger innenfor Tussholmen

Historie:

I perioden 1925 til 1975 fungerte Kollevåg som søppelfylling for Bergen kommune.[Avfallet ble fraktet sjøveien. I 1979 startet arbeidet med å rehabilitere området og gjøre det om til et friluftsområde. En rekke tiltak ble gjort for å isolere og kapsle inn de store mengdene med avfall, slik at dette ikke skulle være til skade for miljøet eller til sjenanse for brukerne av området.

12. juni 1983 ble det nye friluftsområdet offisielt åpnet av miljøvernminister Rakel Surlien. Ytterligere utbedringer er gjort siden den gang, slik at området idag fremstår som en naturperle bestående av store strender av hvit skjellsand og grønne gressganger. Mange regner derfor Kollevåg som en av Norges beste badestrender. Det er også dedikert en strand for naturister.

Musikkfestivalen Lost Weekend ble fra 2001 arrangert hver sommer i Kollevåg og frem til festivalen ble slått konkurs i 2011.

Foto i header: Heidi Hole – Askøy Kommune

Type:
Offentlig
Nøkkelord:

Kart lokasjon

Anmeldelser

0 Anmelelser

0.0 gjennomsnitt basert på 0 Anmeldelse


5 Stjerner
0
4 Stjerner
0
3 Stjerner
0
2 Stjerner
0
1 Stjerner
0

Det er ingen anmeldelser for øyeblikket

company map
Friluftsvegen,Vestland,Kollevåg 5310,Askøy
Innholdsansvarlig

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.