859
https://www.vestforbergen.no/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/590/The_Johannes_Kleppevik_statue_1681031197.jpeg

Johannes Kleppevik-statuen

Vestland, 5378

Galleri

Detaljer om oppføringen

Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001) var en norsk trubadur og visesanger fra Sotra i Hordaland, nåværende Vestland. Kleppevik var en pådriver for å få i stand Torgdagen i Bergen, som har blitt en årlig hendelse.

Kleppevik ble gjerne kalt for «kystens trubadur» fordi mange av sangene hans handlet om livet på kysten. Blant hans mest kjente sanger er «Oldefar», «Berre et bilde på min lugar», «No kjem ein vals» og «Tar du med ei helsing». Totalt skrev han rundt 130 sanger, men de fleste av dem ble aldri spilt inn. På 1980-tallet skrev han sangen «Jeg mater duene» sammen med Fred Ove Reksten til ære for byoriginalen Otto Fredrik Wollertsen, kjent som «Ottoen». Sangen ble fremført i Wollertsens begravelse av skuespilleren Helge Jordal. I 2012 ble det utgitt en bok med historien om Johannes Kleppevik og 65 av hans sanger. Boken ble ført i pennen av Olav Kobbeltveit, og Kleppeviks tre barn gjorde arbeidet med innsamling og bearbeidelse av tekster og melodie.

Album

  • A Little Bit of Heaven (1974)
  • Tramp og trall I (1977)
  • Tramp og trall II (1980)
  • North Atlantic Ocean (1984)
  • Langs kysten (1997)
  • Motorbåt og ein laurdagsdans (1999)

Plata North Atlantic Ocean ble nominert til Spellemannprisen.

Singler

  • Kom til Kristus (1967)
  • Tar du med ei helsing/North Atlantic Ocean (1984)
  • Seinsommarsong/Seglar ei skute (1996)

 

Johannes Kleppevik – Wikipedia

Type:
Offentlig
Nøkkelord:

Kart lokasjon

Anmeldelser

0 Anmelelser

0.0 gjennomsnitt basert på 0 Anmeldelse


5 Stjerner
0
4 Stjerner
0
3 Stjerner
0
2 Stjerner
0
1 Stjerner
0

Det er ingen anmeldelser for øyeblikket

Skriv anmeldelse


* Merk: Etter lov av opphavsrett 12. mai 1961 om opphavsrett til åndsverk, er det forbudt å kopiere/dele bilder på denne siden uten fotografens tillatelse. Alle krav vil bli rettet mot deg

Legg til filer..

Jeg bekrefter at informasjonen som sendes inn her er sann og nøyaktig. Jeg bekrefter at jeg ikke jobber for, ikke er i konkurranse med og ikke er i slekt med denne tjenesteleverandøren.
Ved å fortsette godtar jeg Vilkår og betingelser. Personvernregler som gjelder for VestforBergen.no.

Krev oppføringen

Krev oppføring er den beste måten å administrere og beskytte virksomheten din på .

Krev oppføringen
company map
Vestland, 5378
Innholdsansvarlig

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å markedsføre Sotra, Askøy & Øygarden

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune Uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Målet vårt er at du skal finne informasjon om alt du trenger å vite om Askøy og Øygarden enten du er bosatt, bedrift eller turist.

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.