Viser artikler etter stikkord: artist

fredag, 15 april 2011 18:28

Johannes Kleppevik

johannes_kleppevik artist - Sotra og Øygarden på nett  VestforBergen.no -Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001) var en norsk trubadur og visesanger fra Sotra i Hordaland. Han ble gjerne kalt «Kystens trubadur». Kleppevik var en pådriver for å få i stand Torgdagen i Bergen, som har blitt en årlig hendelse.

Kleppevik ble gjerne kalt for "kystens trubadur" fordi mange av sangene hans handlet om livet på kysten. Blant hans mest kjente sanger er "Oldefar", "Berre et bilde på min lugar", "No kjem ein vals" og "Tar du med ei helsing".

Diskografi

  • 1974: A little bit of Heaven
  • 1977: Tramp og trall I
  • 1980: Tramp og trall II
  • 1984: North Atlantic Ocean
  • 1997: Langs kysten
  • 1999: Motorbåt og ein laurdagsdans

Plata North Atlantic Ocean ble nominert til Spellemannprisen.

http://no.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kleppevik

 

Merket under

Populære

Topp Rangert

Nye oppføringer

­