tirsdag, 16 mars 2010 22:23

Lag en hemmelig disk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

( DinSide.no )  Er det flere i husstanden som deler én og samme PC? Kunne du tenke deg å ha en del mapper og filer for deg selv? Da kan SecretDrive være en smart løsning.

Ved hjelp av SecretDrive kan du lage inntil 8 slike virtuelle stasjoner, og du bestemmer selv hvor stor kapasitet de skal ha. I utganspunktet foreslår programmet å lage dem så store at de enten får plass på en DVD eller CD, men dette kan du overstyre.

En slik virtuell stasjon består av én enkelt fil, med etternavn sec. SecretDrive beskytter disse filene slik at de ikke lar seg slette eller flytte, med mindre programmet blir avinstallert.

SecretDrive legger seg som et ikon på systemstatusfeltet, og ved å høyreklikke den kan du lage nye disker, samt montere og avmontere disker du allerede har laget.

De virtuelle diskene kan lagres lokalt på harddisken, på nettverksstasjoner eller på minneplugger. Sistnevnte er en smart løsning for deg som er opptatt av at data på minneplugger ikke skal komme på avveie.

Når disken er montert med egen stasjonsbokstav i Windows, vil du kunne bruke den som en hvilken som helst harddisk eller minneplugg, og kopiere data fra og til den via Utforsker. Du kan naturligvis også lagre direkte til den virtuelle disken fra Word, Excel, Photoshop osv. Du kan også velge å montere den som "read only", hvis du bare trenger lesetilgang og er redd for at data på disken skal bli overskrevet.

Programmet er gratis dersom du har 32-bits Windows (alle nyere versjoner støttes). Du finner mer informasjon om andre funksjoner, og kan laste ned SecretDrive fra

 

sd_box Lag en hemmelig disk - Sotra og Øygarden på nett  VestforBergen.no -

Lest 6070 ganger Sist redigert tirsdag, 06 mars 2012 16:05

Populære

Topp Rangert

Nye oppføringer

­