no Norwegian en English
torsdag, 19 mars 2015 11:18

Brattholmen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Brattholmen - Google MapBrattholmen er et sted på øya Litlesotra i Fjell kommune i Hordaland. Stedet ligger på østsiden av Litlesotra rett overfor Alvøen, som ligger på bysiden av fjorden.Brattholmen er oppkalt etter holmen med samme navn, som ligger rett utenfor tettstedet. Like ved Brattholmen ligger det en stor flott sveitservilla bygget rundt 1880. Villaen ble benyttet av Bergen kommune som barnehjem for piker frem til andre verdenskrig, og som feriehjem for gutter etter krigen og helt frem til ca. 1970.

Kaien på Brattholmen var i gamle dager et viktig knutepunkt med dampbåtforbindelse til Bergen og senere bilferge til Alvøen. I 1929 startet den første bussruten fra Møvik til Brattholmen, og i 1935 startet den første fergeruten fra Brattholmen til Alvøen, med MB «Sandsfjord», som kunne ta 3 biler.

Bilfergen til Alvøen gikk i rute helt til Sotrabrua ble åpnet i 1972. I dag[når?] er det fortsatt butikk og bensin på kaien, og kaien er flittig besøkt av småbåter i sommersesongen. Området rundt Brattholmen har ganske tett småhusbebyggelse og har egen skole, Brattholmen skule.

http://no.wikipedia.org/wiki/Brattholmen

Foto: Brattholmen - Google Map
Lest 1318 ganger Sist redigert torsdag, 10 desember 2020 08:37
Mer i denne kategorien Turøy »

Populære

Topp Rangert

Nye oppføringer

­