Viser artikler etter stikkord: johannes kleppevik

fredag, 15 april 2011 18:28

Johannes Kleppevik

Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001) var en norsk trubadur og visesanger fra Sotra i Hordaland. Han ble gjerne kalt «Kystens trubadur». Kleppevik var en pådriver for å få i stand Torgdagen i Bergen, som har blitt en årlig hendelse.

Kleppevik ble gjerne kalt for "kystens trubadur" fordi mange av sangene hans handlet om livet på kysten. Blant hans mest kjente sanger er "Oldefar", "Berre et bilde på min lugar", "No kjem ein vals" og "Tar du med ei helsing".

Diskografi

  • 1974: A little bit of Heaven
  • 1977: Tramp og trall I
  • 1980: Tramp og trall II
  • 1984: North Atlantic Ocean
  • 1997: Langs kysten
  • 1999: Motorbåt og ein laurdagsdans

Plata North Atlantic Ocean ble nominert til Spellemannprisen.

http://no.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kleppevik

 

Merket under
fredag, 11 mars 2011 08:15

Johannes Kleppevik sin minnepris 2011

dosjerholmenStyret i stiftinga Johannes Kleppevik sitt minnefond deler kvart år ut ein pris på kr 25.000 til einskildperson eller organisasjon som på ein framifrå måte fremjar kystkulturen i Hordaland. Prisen kan vera for mangeårig innsats for tradisjonell kystkultur eller til nyskapande prosjekt som marknadsfører kystkulturen og minneprisen.

Framlegg til kandidatar må vera godt grunngjeve. Det kan også sendast søknad på prosjekt eller allmennyttig aktivitet som fremjar kystkulturen.

Les mer på Sund Kommune sine nettsider...
søndag, 26 september 2010 18:28

Johannes Kleppevik - Meg og min gitar

Johannes Kleppevik - Meg og min gitar

søndag, 26 september 2010 18:27

Kystkvinna

Johannes Kleppevik - Kystkvinna

søndag, 26 september 2010 18:26

Johannes Kleppevik - Hutigrutesongen

Johannes Kleppevik - Hutigrutesongen

søndag, 26 september 2010 18:24

Den Siste Båten E Børsen

Johannes Kleppevik - Den Siste Båten E Børsen

søndag, 26 september 2010 18:23

Statfjordvalsen

Johannes Kleppevik - Statfjordvalsen

søndag, 26 september 2010 18:20

Eg Er På Veg

Johannes Kleppevik - Eg Er På Veg

søndag, 26 september 2010 18:17

Oldefar

Oldefar - Med Johannes Kleppevik

søndag, 26 september 2010 18:15

No Kjem Ein Vals

Johannes Kleppevik - No Kjem Ein Vals

Side 1 av 2

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies).

You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.