Tilbake til arrangement

En annerledes julekonsert

156

lør

des 16

37500 kr375.00 kr

Pris

2023-12-16 2023-12-16 En annerledes julekonsert

Mange av de mest kjente julesangene våre er blitt til på en helt spesiell måte. Under denne konserten får du ikke bare høre de velkjente ordene og tonene, men du blir også kjent med historien som ligger bak sangene. Visste du for eksempel at Jakob Sande skrev Det lyser i stille grender på en brennheit solskinnsdag i hagen hjemme i Dale i Sunnfjord, eller at Lars Sørås d.y. ble så grepet av disse ordene at han satte melodi til teksten – den eneste melodien han noen gang laget? Denne og mange andre forunderlige historier blir å høre under denne spesielle julekonserten.

Det er fjernsynsmannen Oddgeir Bruaset, kanskje best kjent fra TV-serien Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, som har samlet og forteller historiene. I tillegg har han skrevet et trettitals bøker, deriblant flere med tilknytning til julen (Julefeiring på avsidesliggjande stader, Historia om juletreet og Soga om korleis nokre av dei kjæraste julesongane vart skapte.)


Sangene blir framførte av sunnmørsjenta Beate Blindheim Kvalsvik som startet sin musikalske karriere i kor og musikklinje på videregående i Ålesund for så å dra ut i verden for videre utdanning innen musikk, teater og musikklærer.

På veien ble vokalgruppen TAUS dannet i Bergen. De arrangerte konserter alene og med andre samarbeidspartnere som f.eks. Karoline Krüger, Helge Jordal og Robert Post, var på skolekonsertturneer og produserte babyteateret Tøysete teselskap sammen med Den nationale scene i Bergen. Taus var hennes hovedvirke frem til hun flyttet tilbake til Ålesund. (Hjemme på Sunnmøre tar hun på seg solistoppdrag, er sanglærer og dirigent, har vært og se som syngende konferansier på Lekivalen og som fast sanger av Hymen på stadion for fotballjentene i AafkFortuna. Hun er også solist på deres nye fotballsang: Jentene fra Ålesund.)


På sin musikalske vei møtte hun sangeren Chris Lund og hadde sitt aller første betalte sangoppdrag i Bergen sammen med han. Chris var finalist i fjorårets utgave av The Voice og blir ofte omtalt som Stemmen. Han er mye brukt som solist i inn- og utland, med kor og orkester. (I tillegg dirigerer han sitt eget damekor.) De vil sammen og hver for seg synge noen av sine favorittsanger, som Oddgeir Bruaset kjenner historiene bak, i tillegg til noen andre stjernedryss! De håper konserten vil gi deg den gode julestemningen vi alle søker!


Velkommen til en annerledes julekonsert!

Kategorier

Deltakende selskaper

Sund Kyrkje

Klokkarvik

Arrangement detaljer
16 des 2023
19:00 GMT +01:00
Type
Innendørs arrangement
Billetter
Kjøp billetter
Mode
LIVE
OfflineEventAttendanceMode
 Kyrkjevegen,Vestland,Klokkarvik 5378,Vestland Kyrkjevegen,Vestland,Klokkarvik 5378,Vestland - Kart Veibeskrivelse

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.