Søk i artikler

Telavåg tragedien - Video

Etter at 2 høyere tyske offiserer ble skutt av agenter fra Lingekompaniet som lå i skjul i Telavåg. Som en tysk hevnaksjon ble samfunnet hardt straffet

Mye av Englandstrafikken i begynnelsen av 2. verdenskrig gikk med skøyter fra Telavåg utenfor Bergen.

Etter at 2 høyere tyske offiserer ble skutt av agenter fra Lingekompaniet som lå i skjul i Telavåg. Som en tysk hevnaksjon ble samfunnet hardt straffet. Alle hus ble sprengt eller brent, og alle menn fra 14 år og eldre ble arrestert og sendt til konsentrasjonsleirer som Sachenhausen i Tyskland, og kvinner og barn ble internert på skoler langt fra det ødelagte Telavåg.

Bare noen få av dem som havnet i konsentrasjonsleirer kom tilbake etter krigen. Filmen forteller historien om Telavåg tragedien, og vi møter noen av dem som overlevde. De forteller sin historie.

Master nr 1020 Filmen er produsert i 1988 av KNM VIDEO. Rettigheter FMS

Kilde:  Forsvarets historiske filmarkiv - YouTube

Relaterte artikler

Angrepet på Herdla Fort 1941 - Video

Telavåg

Telavåg

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.