Museum på Askøy og i Øygarden kommune

Museum på Askøy og i Øygarden kommune

Askøy og Øygarden kommune er  kystkommuner i Vestland fylke som har en rik og variert historie og kultur. Kommunene har fire flotte museum som virkelig er verdt å besøke.

 

Disse museumene er:

Kystmuseet i Øygarden

Kystmuseet i Øygarden er et kulturhistorisk museum som viser livet i og ved havet gjennom ulike utstillinger, aktiviteter og arrangementer. Her kan du lære om fiskeri, sjøfart, krigshistorie, kystkultur og natur. Du kan også se en autentisk fiskebåt, en smie, en krambod og en kysthage. Museet ligger på Rongesundet, ca. 40 minutters kjøring fra Bergen.

- kystmuseet

 

Fjell festning

Fjell festning er et historisk monument som ble bygget av tyskerne under andre verdenskrig. Festningen består av et stort kanontårn, bunkere, skyttergraver og tunneler. Kanonen var en av de største i verden, og hadde en rekkevidde på over 50 km. Du kan utforske festningen på egen hånd eller bli med på en guidet tur. Festningen ligger på Fjell, ca. 30 minutters kjøring fra Bergen

- Fjell Fetning

 

Herdla Museum

Herdla Museum er et museum som forteller historien om Herdla, en liten øy nordvest for Bergen. Herdla var et viktig militært og sivilt knutepunkt under andre verdenskrig, og ble brukt som flyplass, ubåtbase og fangeleir. Du kan se restene av flyplassen, et krigsfly som styrtet i sjøen, en ubåtbunker og en fangebrakke. Du kan også oppleve naturen på Herdla, som er et fuglereservat og et populært turområde.

- Herdla Museum

 

Nordsjøfartmuseet

Nordsjøfartmuseet er et museum som ligger i Telavåg sør i Øygarden kommune, en bygd som ble utslettet av nazistene i 1942 etter at to Gestapo-menn ble drept der. Museet forteller de sterke historiene om motstandskampen ved kysten og terroren som rammet Telavåg og andre steder i Norge. Du kan se gjenstander, bilder, filmer og dokumenter som vitner om den dramatiske tiden. Museet er tegnet av arkitektene Lund & Slaatto, og har en særegen form som minner om en ring. Museet er en del av Museum Vest, og ble åpnet i 1998

- Nordsjøfartsmuseet

 

Håper du fikk noen tips til din neste tur.  😊

Relaterte artikler

Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.