Søk i artikler

Bildet er tatt av Sam Williams fra Pixabay

Kjerringråd - tannverk

Tannverk kan være en utrolig smertefull opplevelse, og det kan være vanskelig å få tak i en tannlege umiddelbart.

Heldigvis finnes det noen kjerringråd som kan gi midlertidig lindring fra tannverk. Her er noen tips og triks som kan hjelpe:

  1. Kald kompress: Påfør en kald kompress mot den smertefulle tannen for å redusere hevelse og smerte. Pakk en ispose eller en pose med frosne grønnsaker inn i et håndkle og påfør mot den smertefulle tannen i noen minutter.

  2. Saltvann: Skyll munnen med en løsning av varmt vann og salt for å lindre smerter og redusere betennelse. Bland en teskje salt i en kopp varmt vann og skyll munnen i 30 sekunder før du spytter ut.

  3. Hvitløk: Knus en fedd hvitløk og legg det mot den smertefulle tannen. Hvitløk har antibakterielle egenskaper som kan hjelpe til med å redusere betennelse og smerte.

  4. Peppermynteolje: Påfør en dråpe peppermynteolje på en bomullsdott og hold den mot den smertefulle tannen. Peppermynteolje har en kjølende og smertelindrende effekt.

  5. Tannverks-te: Lag en te av nellik, timian og ingefær ved å koke dem i en kopp vann i noen minutter. La teen avkjøle seg litt før du skyller munnen med den.

Det er viktig å huske på at disse kjerringrådene kan gi midlertidig lindring, men de løser ikke den underliggende årsaken til tannverket. Det er derfor viktig å oppsøke tannlege så snart som mulig for å unngå videre problemer med tennene. I tillegg kan det være lurt å opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene regelmessig og bruke tanntråd for å unngå tannproblemer i fremtiden.

OBS! Test av kjerringråd er på eget ansvar.

 

Relaterte artikler

Kjerringråd - solbrent

Kjerringråd - solbrent

Stril

Stril

Johannes Kleppevik Minnepris
Stiftinga Johannes Kleppevik sitt minnefond sitt føremål er å…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Øygarden Frivilligsentral
Ein frivilligsentral er ein møteplass for frivillig innsats og…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.