Søk i artikler

Bildet er tatt av Sam Williams fra Pixabay

Kjerringråd - tannverk

Tannverk kan være en utrolig smertefull opplevelse, og det kan være vanskelig å få tak i en tannlege umiddelbart.

Heldigvis finnes det noen kjerringråd som kan gi midlertidig lindring fra tannverk. Her er noen tips og triks som kan hjelpe:

  1. Kald kompress: Påfør en kald kompress mot den smertefulle tannen for å redusere hevelse og smerte. Pakk en ispose eller en pose med frosne grønnsaker inn i et håndkle og påfør mot den smertefulle tannen i noen minutter.

  2. Saltvann: Skyll munnen med en løsning av varmt vann og salt for å lindre smerter og redusere betennelse. Bland en teskje salt i en kopp varmt vann og skyll munnen i 30 sekunder før du spytter ut.

  3. Hvitløk: Knus en fedd hvitløk og legg det mot den smertefulle tannen. Hvitløk har antibakterielle egenskaper som kan hjelpe til med å redusere betennelse og smerte.

  4. Peppermynteolje: Påfør en dråpe peppermynteolje på en bomullsdott og hold den mot den smertefulle tannen. Peppermynteolje har en kjølende og smertelindrende effekt.

  5. Tannverks-te: Lag en te av nellik, timian og ingefær ved å koke dem i en kopp vann i noen minutter. La teen avkjøle seg litt før du skyller munnen med den.

Det er viktig å huske på at disse kjerringrådene kan gi midlertidig lindring, men de løser ikke den underliggende årsaken til tannverket. Det er derfor viktig å oppsøke tannlege så snart som mulig for å unngå videre problemer med tennene. I tillegg kan det være lurt å opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene regelmessig og bruke tanntråd for å unngå tannproblemer i fremtiden.

OBS! Test av kjerringråd er på eget ansvar.

 

Relaterte artikler

Kjerringråd - solbrent

Kjerringråd - solbrent

Stril

Stril

Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Øygarden Frivilligsentral
Ein frivilligsentral er ein møteplass for frivillig innsats og…
Folkeakademiet VEST
Folkeakademiet VEST arbeider for å skape meir Kultur der du bur.…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Kystmuseet
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å markedsføre Askøy & Øygarden med Sotra.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune Uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Målet vårt er at du skal finne informasjon om alt du trenger å vite om Askøy og Øygarden enten du er bosatt, bedrift eller turist.

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.