Kjerringråd - solbrent

Kjerringråd - solbrent

Sommeren er her, og solen skinner på sitt sterkeste. Men dessverre kan en dag i sola noen ganger føre til solbrenthet.

Solbrenthet kan være smertefullt og ubehagelig, og det kan ta noen dager før huden din er tilbake til normalen. Men visste du at det finnes noen enkle kjerringråd som kan hjelpe deg med å lindre solbrentheten?

Først og fremst, hvis du har blitt solbrent, er det viktig å unngå ytterligere eksponering for solen. Hvis du må være i solen, bør du dekke deg til og bruke solkrem med en høy SPF. Men her er noen kjerringråd som kan hjelpe deg med å lindre smerten og få huden din til å føles bedre.

  1. Avkjøling med kalde komprimeringer: Påfør en kald, fuktig klut eller ispakke på det solbrente området i noen minutter. Gjenta dette flere ganger om dagen. Dette vil bidra til å lindre smerten og redusere hevelse.

  2. Aloe vera: Aloe vera er en plante som har blitt brukt i århundrer for å behandle solbrenthet. Den inneholder antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å lindre smerten og redusere hevelse. Påfør aloe vera gelé direkte på det solbrente området. Gjenta dette flere ganger om dagen.

  3. Havremel: Havremel kan bidra til å lindre kløe og smerte forårsaket av solbrenthet. Bland havremel med vann for å lage en pasta. Påfør pastaen direkte på det solbrente området og la den sitte i 10-15 minutter før du skyller den av med kaldt vann.

  4. Eplecidereddik: Eplecidereddik kan bidra til å lindre smerten og redusere hevelse forårsaket av solbrenthet. Bland like deler eplecidereddik og vann i en sprayflaske og spray på det solbrente området. Du kan også dyppe en klut i blandingen og påføre den direkte på huden.

  5. Kamille te: Kamille te kan bidra til å lindre smerte og kløe forårsaket av solbrenthet. Lag en sterk kopp kamille te og avkjøl den i kjøleskapet. Påfør deretter kamille te på det solbrente området med en bomullsdott.

Det er viktig å huske at disse kjerringrådene kan bidra til å lindre smerten og ubehaget ved solbrenthet, men de vil ikke helbrede huden din. Hvis du opplever alvorlig solbrenthet med blemmer eller andre tegn på infeksjon, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Solbeskyttelse er alltid det beste alternativet for å unngå solbrenthet. Bruk en høy SPF solkrem, dekk deg til og opphold deg i skyggen i de varmeste timene.

OBS! Testing av kjerringråd er på eget ansvar. 

Relaterte artikler

Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.