Kjerringråd - fjerne rødvinflekk

Kjerringråd - fjerne rødvinflekk

Rødvin kan være en vanskelig flekk å fjerne fra klær eller stoff, men det finnes flere kjerringråd som kan være verdt å prøve før man gir opp håpet.

Her er noen tips og triks for å fjerne rødvinflekker:

  1. Salt: Hell rikelig med salt over flekken umiddelbart etter at uhellet har skjedd. La saltet trekke til seg væsken og fjern deretter så mye salt som mulig. Gjenta om nødvendig til flekken er borte.

  2. Melk: Dypp en klut eller bomullsdott i melk og press den forsiktig mot flekken. La det virke i ca. 30 minutter før du skyller med kaldt vann.

  3. Natron: Lag en pasta av natron og vann og påfør dette på flekken. La det virke i ca. 30 minutter før du skyller med kaldt vann.

  4. Håndsåpe: Fukt flekken med kaldt vann og påfør deretter en liten mengde håndsåpe på flekken. Gni forsiktig med en klut og skyll med kaldt vann.

  5. Eddik: Bland like deler eddik og vann og påfør blandingen på flekken. La det virke i ca. 30 minutter før du skyller med kaldt vann.

  6. Bland BioTex eller Vanish med varmt vann og skum godt. Ha det på flekken, la det virke litt og skyll deretter med vann, råder Johansen. Det avhenger av materialet hvor lett flekken vil forsvinne.

Det er viktig å huske på at disse kjerringrådene kan virke forskjellig på forskjellige typer stoffer og farger. Det kan derfor være lurt å teste på en liten og skjult del av stoffet før du prøver på selve flekken. Hvis flekken fortsatt er synlig etter at du har prøvd disse metodene, kan det være lurt å ta det til en profesjonell renseri for å unngå permanent skade på stoffet.

 

OBS! Test av kjerringråd er på eget ansvar

Relaterte artikler

Kjerringråd - solbrent

Kjerringråd - solbrent

Bildet er tatt av Sam Williams fra Pixabay

Kjerringråd - tannverk

Stril

Stril

Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.