Hvorfor være turist på Askøy og Øygarden, Sotra - Kysteventyret

Hvorfor være turist på Askøy og Øygarden, Sotra - Kysteventyret

Når du tenker på Norges naturskjønnhet og kystperler, er Øygarden og Askøy to områder som absolutt bør være på din reiseplan.

Disse idylliske øyene, som ligger vest for Bergen, byr på en fantastisk blanding av naturlig skjønnhet, severdigheter, opplevelser, historie, kultur, fantastiske turstier, krigshistorier fra andre verdenskrig, imponerende lokale museer, praktisk beliggenhet nær Bergen by med sine kjente attraksjoner og flotte shoppingmuligheter.

Øygarden, som navnet antyder, er et skattkammer av øyer som strekker seg ut i Nordsjøen. Denne regionen har en rik historie som inkluderer dramatiske hendelser fra andre verdenskrig. Utforsk de små øysamfunnene og opplev historiske steder knyttet til krigens dager. Besøk blant annet lokale museer som dokumenterer krigshistorien og oppdag de heltemodige innsatsene som ble gjort her under krigen.

Besøk museene som har dedikert seg til å bevare og formidle historien fra alt fra kystkultur til andre verdenskrig. Her kan du lære om hvordan kystfolket levde, dramatiske hendelser, lokale helter og de utfordringene som samfunnet sto overfor i en vanskelig tid.

Mens du utforsker disse områdene, ta deg tid til å besøke de koselige lokale kafeene som serverer deilig mat og kaffe med panoramautsikt over havet, og reflekter over den historiske betydningen av stedene du besøker.

Du finner også mange flotte overnattingsmuligheter. Hotell, Camping, Hytter, Rorbu m.m

En av fordelene med å besøke Øygarden og Askøy er den korte avstanden til Bergen by. Bergen er en av Norges mest kjente byer og har et bredt utvalg av shoppingmuligheter. Du kan utforske butikker som selger alt fra tradisjonelle norske suvenirer til moderne design og klær fra lokale designere.

Blant de mest kjente attraksjonene i Bergen:

Uansett om du er ute etter natur, kultur, gastronomiske opplevelser, dramatiske krigshistorier, shopping eller en avslappende stund på en lokal kafé, vil Øygarden og Askøy gi deg uforglemmelige minner. I tillegg kan du enkelt utforske Bergen med sine varierte shoppingmuligheter. Så, planlegg din neste tur til disse perlene på Vestlandet og nyt alt de har å tilby.”

Oversikt over fantastiske attraksjoner og opplevelser finner du her

 

Relaterte artikler

Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.