Hvordan lage iskrem hjemme

Hvordan lage iskrem hjemme

Enkel oppskrift på hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin.

Innledning: Å lage iskrem hjemme trenger ikke å være komplisert eller kreve spesialisert utstyr som en iskremmaskin. Med noen få ingredienser og enkle trinn kan du lage deilig hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin. I denne artikkelen vil vi presentere en enkel oppskrift som lar deg lage iskrem i ditt eget kjøkken uten bruk av spesialisert utstyr.

Ingredienser:

  • 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp helmelk
  • 3/4 kopp sukker
  • 4 eggeplommer
  • Valgfrie smakstilsetninger (vaniljeekstrakt, sjokoladebiter, bær osv.)

Utstyr:

  • En stor bolle
  • En visp
  • En kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser
  • En lufttett beholder for lagring

Trinn 1: Forberedelse - Sørg for at alle ingrediensene er godt avkjølt før du begynner. Du kan også sette en metallbolle og visp i fryseren i noen minutter for å kjøle dem ned.

Trinn 2: Pisking av fløte - I den store bollen, pisk kremfløten til myke topper dannes. Dette kan gjøres for hånd med en visp eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser.

Trinn 3: Eggeplommer og sukker - I en annen bolle, visp sammen eggeplommene og sukkeret til blandingen blir lys og kremaktig.

Trinn 4: Kombinering av ingredienser - Fold forsiktig eggeplommeblandingen inn i den piskede kremfløten. Sørg for å blande forsiktig slik at luften i kremen ikke forsvinner.

Trinn 5: Tilsetning av smak Tilsett ønskede smakstilsetninger i iskremblandingen. Du kan bruke vaniljeekstrakt, sjokoladebiter, bær eller andre favorittsmaker. Rør forsiktig for å jevnt fordele smakstilsetningene.

Trinn 6: Fryseprosessen - Hell blandingen i en lufttett beholder og sett den i fryseren. La den fryse i ca. 2 timer.

Trinn 7: Røring - Ta beholderen ut av fryseren og rør iskremen grundig med en gaffel eller visp. Dette hjelper til med å bryte opp iskrystallene og skape en jevnere konsistens. Sett deretter iskremen tilbake i fryseren.

Trinn 8: Repeter røringen - Gjenta røringsprosessen hvert 30. minutt i de neste 2-3 timene. Dette bidrar til å forhindre dannelse av store iskrystaller og gir iskremen en kremet tekstur.

Trinn 9: Ferdig iskrem

Lykke til :)

 

Relaterte artikler

Stril

Stril

Øygarden fra luften

Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.