Søk i artikler

Hvordan lage iskrem hjemme

Hvordan lage iskrem hjemme

Enkel oppskrift på hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin.

Innledning: Å lage iskrem hjemme trenger ikke å være komplisert eller kreve spesialisert utstyr som en iskremmaskin. Med noen få ingredienser og enkle trinn kan du lage deilig hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin. I denne artikkelen vil vi presentere en enkel oppskrift som lar deg lage iskrem i ditt eget kjøkken uten bruk av spesialisert utstyr.

Ingredienser:

  • 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp helmelk
  • 3/4 kopp sukker
  • 4 eggeplommer
  • Valgfrie smakstilsetninger (vaniljeekstrakt, sjokoladebiter, bær osv.)

Utstyr:

  • En stor bolle
  • En visp
  • En kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser
  • En lufttett beholder for lagring

Trinn 1: Forberedelse - Sørg for at alle ingrediensene er godt avkjølt før du begynner. Du kan også sette en metallbolle og visp i fryseren i noen minutter for å kjøle dem ned.

Trinn 2: Pisking av fløte - I den store bollen, pisk kremfløten til myke topper dannes. Dette kan gjøres for hånd med en visp eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser.

Trinn 3: Eggeplommer og sukker - I en annen bolle, visp sammen eggeplommene og sukkeret til blandingen blir lys og kremaktig.

Trinn 4: Kombinering av ingredienser - Fold forsiktig eggeplommeblandingen inn i den piskede kremfløten. Sørg for å blande forsiktig slik at luften i kremen ikke forsvinner.

Trinn 5: Tilsetning av smak Tilsett ønskede smakstilsetninger i iskremblandingen. Du kan bruke vaniljeekstrakt, sjokoladebiter, bær eller andre favorittsmaker. Rør forsiktig for å jevnt fordele smakstilsetningene.

Trinn 6: Fryseprosessen - Hell blandingen i en lufttett beholder og sett den i fryseren. La den fryse i ca. 2 timer.

Trinn 7: Røring - Ta beholderen ut av fryseren og rør iskremen grundig med en gaffel eller visp. Dette hjelper til med å bryte opp iskrystallene og skape en jevnere konsistens. Sett deretter iskremen tilbake i fryseren.

Trinn 8: Repeter røringen - Gjenta røringsprosessen hvert 30. minutt i de neste 2-3 timene. Dette bidrar til å forhindre dannelse av store iskrystaller og gir iskremen en kremet tekstur.

Trinn 9: Ferdig iskrem

Lykke til :)

 

Relaterte artikler

Stril

Stril

Øygarden fra luften

Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Øygarden Frivilligsentral
Ein frivilligsentral er ein møteplass for frivillig innsats og…
Johannes Kleppevik Minnepris
Stiftinga Johannes Kleppevik sitt minnefond sitt føremål er å…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.