Gode gratis Microsoft Office alternativer

Gode gratis Microsoft Office alternativer

Microsoft Office brukes av veldig mange både privat og i bedrifter, men prisen kan være litt utenfor rekkevidde for mange. 

Hvis du leter etter et alternativ på grunn av pris, ytelse eller bare misliker Microsoft-produkter, er det flere alternativer tilgjengelig. Og gratisalternativene kan være like gode, om ikke noe bedre enn betalte versjoner.

 

Libre Office

LibreOffice er en åpen kildekode kontorpakke som tilbyr et omfattende utvalg av produktivitetsverktøy for tekstbehandling, regneark, presentasjoner, databehandling og mer. Det ble opprettet som en forgrening av OpenOffice i 2010 og er nå utviklet av The Document Foundation, en ideell organisasjon dedikert til å støtte og fremme fri programvare.

LibreOffice er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux-operativsystemer, og kan lastes ned og brukes helt gratis. Programvaren støtter også et bredt spekter av filformater, inkludert de som brukes i Microsoft Office, og gir brukerne muligheten til å enkelt åpne og redigere filer uavhengig av programvare de ble opprettet med.

Programvaren inneholder mange funksjoner som er lik de som finnes i Microsoft Office, inkludert muligheten til å arbeide med flere dokumenter samtidig, formatere tekst, lage diagrammer og grafer, og bruke ulike skrifttyper og stiler. LibreOffice tilbyr også funksjoner som ikke finnes i Microsoft Office, som evnen til å eksportere dokumenter som PDF-filer og muligheten til å åpne og redigere dokumenter i HTML-format.

En av de største fordelene med LibreOffice er at det er gratis og åpen kildekodeprogramvare. Dette betyr at kildekoden er tilgjengelig for alle som ønsker å se og endre den, og det er et stort fellesskap av utviklere som bidrar til programvaren. Dette gjør det mulig for brukere å tilpasse programvaren til sine behov og legge til funksjoner som de synes er nyttige.

LibreOffice er også et godt alternativ for de som ønsker å bruke programvare som respekterer personvern og datasikkerhet. Programvaren behandler dokumenter lokalt på brukerens datamaskin, og det er ikke nødvendig med tilgang til Internett eller en ekstern server for å bruke den.

Til syvende og sist, LibreOffice er et kraftig verktøy for produktivitet som tilbyr mange av de samme funksjonene som Microsoft Office, men til en brøkdel av prisen. Som et åpen kildekode-program, gir LibreOffice brukere muligheten til å tilpasse programvaren til deres behov, og gir også en sikker og privat arbeidsprosess.

https://no.libreoffice.org

 

Google Disk / Google Docs

Google Disk (Google Drive på engelsk) er en skybasert lagringstjeneste utviklet av Google. Tjenesten lar brukerne lagre og dele filer og dokumenter i skyen, og gir tilgang til disse filene fra hvor som helst med en internettforbindelse. Google Disk tilbyr også integrasjon med andre Google-tjenester som Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner. Dette er kanskje den sterkeste konkurrenten til Microsoft Office.

En av de største fordelene med Google Disk er at det gir brukerne muligheten til å lagre store mengder data uten å måtte bekymre seg for å fylle opp den lokale harddisken. I stedet lagres filene på Googles servere, og kan enkelt hentes og deles med andre når det er nødvendig.

For å bruke Google Disk må du først opprette en Google-konto. Deretter kan du laste opp filer og dokumenter direkte fra datamaskinen eller mobile enheten eller opprette nye dokumenter direkte. Du kan organisere filene i mapper, som kan deles med andre brukere ved å sende en invitasjon. Du kan også bestemme hvilke brukere som har tilgang til filene, og om de kan se, redigere eller laste ned filene.

Google Disk tilbyr også en søkefunksjon som lar deg søke etter filer basert på filnavn, dato eller nøkkelord. Du kan også bruke denne funksjonen til å finne filer som er delt med deg av andre brukere.

En annen stor fordel med Google Disk er at det tilbyr integrasjon med tredjepartsapper, som gir deg muligheten til å jobbe med filene på forskjellige måter. For eksempel kan du bruke tredjepartsapper til å redigere bilder, lage PDF-filer eller konvertere filer til forskjellige formater.

Du kan lagre filer lokalt som Microsoft Office, Open Dokument, PDF filformat m.m som gjør det enkelt for andre å åpne/bruke filene.

Alt i alt er Google Disk en kraftig skybasert lagringstjeneste som gir brukerne tilgang til filene sine fra hvor som helst og når som helst. Med en rekke funksjoner og integrasjoner er Google Disk en flott løsning for de som ønsker å organisere og dele filene sine på en sikker og effektiv måte.

Fordeler

Nettbasert som gjør at du alltid har sikker lagring og tilgang til dokumenter

Kunne dele og samarbeide enkelt med dokumenter.

Jobbe med dokumenter i offline modus.

Alltid oppdatert 

Ulemper

Du må ha Google konto.

https://docs.google.com/

 

Apache OpenOffice

Apache OpenOffice er en gratis og åpen kildekode programvarepakke som tilbyr et sett med produktivitetsverktøy som tekstbehandling, regneark, presentasjoner, grafikk og databasesystemer. Apache OpenOffice har et brukervennlig grensesnitt som er tilgjengelig på en rekke plattformer, inkludert Windows, Mac OS X og Linux.

Historie

OpenOffice-prosjektet ble opprinnelig startet av en tysk programvareutvikler ved navn StarDivision i 1985. Selskapet utviklet en produktivitetspakke kalt StarOffice, som ble kjøpt opp av Sun Microsystems i 1999. Sun Microsystems åpnet koden for StarOffice og donerte den til Apache Software Foundation i 2011, som senere lanserte Apache OpenOffice.

Funksjoner

Apache OpenOffice inkluderer flere verktøy som kan brukes til å produsere og redigere dokumenter, regneark, presentasjoner, tegninger og databaser. Disse verktøyene er:

  1. Writer: En tekstbehandler som kan brukes til å lage alt fra enkle notater til komplekse dokumenter med flere formater.

  2. Calc: Et regnearkverktøy som kan brukes til å utføre matematiske beregninger, lage diagrammer og tabeller, og utføre analyse av store datasett.

  3. Impress: Et presentasjonsverktøy som kan brukes til å lage flotte presentasjoner med animasjoner, bilder og videoer.

  4. Draw: Et tegneverktøy som kan brukes til å lage diagrammer, grafer og tekniske tegninger.

  5. Base: Et databasesystem som kan brukes til å lagre og administrere store mengder data.

Fordeler

En av de største fordelene med Apache OpenOffice er at den er gratis og åpen kildekode. Dette betyr at programvaren er tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk situasjon, og kan tilpasses og endres etter behov.

Apache OpenOffice har også et stort brukerfellesskap som kan tilby støtte og hjelp når det trengs. Programvaren er også svært stabil og pålitelig, og kan kjøre på en rekke forskjellige plattformer.

Ulemper

En av ulempene med Apache OpenOffice er at programvaren ikke er så oppdatert som noen av sine konkurrenter. Noen brukere kan også finne grensesnittet og funksjonene mindre avansert enn noen av de kommersielle alternativene som Microsoft Office eller Google Docs.

Konklusjon

Apache OpenOffice er en gratis og åpen kildekode produktivitetspakke som tilbyr flere verktøy for å lage og redigere dokumenter, regneark, presentasjoner, tegninger og databaser. Selv om programvaren kanskje ikke er så avansert som noen av sine konkurrenter, tilbyr den stabilitet, pålitelighet og støtte fra et stort brukerfellesskap. Hvis du er ute etter en gratis og pålitelig produktivitetspakke, kan Apache OpenOffice være et godt valg.

 

Apache OpenOffice - Official Download

 

Hva ville vi valgt ?

Vi hadde nok valgt Google Disk (Google Docs). Dette spesielt i forhold til å kunne ha filer i "skyen" som sikrer dokumentene om datamaskinen skulle havarere eller bli utsatt for virus og andre type feil. Det er også enkelt å dele og samarbeide direkte i filer. Dokumenter kan lagres eller jobbes med lokalt.  Men er du veldig i mot å jobbe med filer i "skyen" skal du gå for noen av de andre alternativene. 

https://docs.google.com/ 

Relaterte artikler

Stril

Stril

Øygarden fra luften

Johannes Kleppevik-statuen
Johannes Kleppevik (født 10. oktober 1947, død 3. februar 2001)…
Sotra Øygarden Turlag
Sotra Øygarden Turlag er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.
Fjell festning
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande…
Askøy Turlag
Vi er et av 16 lokallag til Bergen og Hordaland Turlag og har over…
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden - Bli kjend med livet i, og ved havet
Livets Portal - Skulptur og tur til Grana i Telavåg
Livets portal er laget av kunstneren Beate Einen. Grana er helt…
Herdla Museum
Få med deg Herdla si rike historie, kampflyet frå andre…
Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet ligg i Telavåg på øya Sotra vest for Bergen.…

Om oss

Formålet med dette nettstedet er å profilere Askøy & Øygarden kommune.

Hordanett.no (org. nr 985 033 307) har etablert vestforbergen.no som Askøy og Øygarden kommune uoffisielle nettportal for å profilere reiselivsnæringen, lokale bedrfter og tjenester m.m. 

Du kan også bruke domenet: visitoygarden.no og sotraportalen.no

Les mer...

 

We use cookies
Vi bruker ( cookies ) informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er essensielle for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporingsinformasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet. Valget ditt er aktivt i 365 dager.