Menu
 www.TopBildeler.co.no

Nordsjøløypa frå Glesnes til Selstø

UT.no > Turforslag > Nordsjøløypa frå Glesnes til Selstø (Telavåg). Turen er lagt ut på ut.no av Sund turlag.

Lett fottur for Vaksne og Seniorar, gjerne også barn i følje med vaksne. Lite kupert turtereng gjennom nydeleg natur, enkelte parti kan være blaute ved mykje nedbør.

Lengde: 5 km - Middels

Vis turforslaget her...

Les mer

Omsorg Vest til Fjell Festning

Søndagsturen i regi av Omsorg Vest gikk som planlagt søndag 26.02.2012 . Ikkje så mange som håpet møtte opp, men alikevell ble det en flott tur.

Vil tro at været hadde en liten finger med i spillet.

Omsorg Vest damene takker alle som stilte opp og at det snart vil bli arrangert en tilsvarende og ny tur. Var litt surt og kaldt, men alle hadde godt humør.

Med kaffe, nysteikte boller og nylaget Quiz på toppen ble alt i alt en kjempe dag.

 

Les mer

Nordsjøløypa i Vest

Å vandra til fots i kystlandskapet er ei oppleving for sjel og sinn. Så langt ut mot havet at du kjenner den salte havbrisen og skumdrevet mot panna, eller så høgt opp mot åsar og rindar at du ser ut over eit mektig havpanorama - eller inn i lune fjordar, viker og sund med furukledde holmar og øyar, eller over den store strandflata, der lyngrabbane og torvmyrane fortel om eit stort kulturlandskap gjennom 5000 år - dette er Nordsjøløypa!

Wikipedia - Nordsjøløypa - Sea Trail - er navnet på et nettverk av vandreruter i 26 norske, svenske, danske, tyske, nederlandske, engelske og skotske regioner. Tilsammen er det opparbeidet mer enn 5 000 km vandringsled. I Norge er det 6 fylker som står sammen for å fremme kystvandring.

Arbeidene startet opp i 2003, og er delvis finansiert av EUs Interreg IIIb Nordsjøprogram. Prosjektet blir avsluttet i 2007. En rekke nye og tidligere eksisterende turveier langs Nordsjøkysten inngår i nettverket av stier. Det er naturlig nok mange forskjellige naturscenerier langs stiene, og det er noe av poenget; Nordsjøkystens særegne landskaper («the many faces of the North Sea»).

Gjennom informasjon på ulike måter skal besøkerne oppdage det som kjennetegner hvert av landskapene og historien, det som skiller dem fra hverandre og det som gir dem en felles Nordsjøkultur. Et viktig mål er å forbedre tilgangen til mange kulturminner slik at turistnæringene kan tilføres ekstra verdi til opplevelsen av løypa, som stadig er under utvikling.

I Norge har mange turlag arbeidet med tilrettelegging og utbedring av gamle stier, og arrangerer noen turer med følge. Løypene er imidlertid merket slik at det ikke skal være for vanskelig å gå på egenhånd. De viktigste opplysningene er der satt opp informasjonstavler om.

Les mer
Nyeste oppføringer i VFB Guiden