Menu
 www.TopBildeler.co.no

Slik velger du riktige sommerdekk

Sponset artikkel - Våren er endelig her, og det nærmer seg den tiden av året da det er på tide å bytte til sommerdekk.

Som de aller fleste kjenner til, er det noen tidsfrister som gjelder for dekkbytte. Hvis du kjører med piggdekk MÅ du nemlig bytte dekk senest første mandag etter 2. påskedag, så lenge forholdene tilsier at dette er forsvarlig. Hvis du kjører med piggfrie dekk trenger du i teorien ikke å bytte i det heletatt. Likevel er det slik at sommerdekk har en annen gummisammensetning enn vinterdekk, som gir bedre stabilitet, bremseevne og veigrep. Derfor anbefales det på det sterkeste at du bytter til sommerdekk når tiden er inne. Hvis fjorårets dekk er for slitte, er det helt nødvendig å kjøpe nye dekk. Her kan du lese om hvordan du velger de riktige dekkene til din bil.

Sommerdekk eller helårsdekk

Det første du må tenke på når du skal kjøpe nye dekk til bilen er naturlig nok hva slags dekk du skal kjøpe. Det reklameres stadig for såkalte helårsdekk som kan stå på bilen hele året. Dette alternativet er nok ganske fristende for mange, da det eliminerer behovet for å bytte dekk hvert halvår. Det er imidlertid slik at helårsdekk ikke egner seg for norske forhold, noe som raskt går ut over trafikksikkerheten. Helårsdekk er dårligere enn sommerdekk på sommerføre, og dårligere enn vinterdekk på vinterføre. Dermed oppnår du dårligere veigrep med helårsdekk enn med seseongdekk, uavhengig av sesong. Det er altså bare å bite tennene sammen og bytte dekk to ganger om året. Bruk sommerdekk om sommeren og vinterdekk om vinteren.

Riktige dekk til bilen

Videre er det svært viktig å velge dekk som passer til bilen din. I bilens vognkort finner du alle opplysninger du trenger for å velge riktig. Det oppgis normalt ulike alternativer du kan velge blant, alt etter om du for eksempel ønsker sportsdekk eller mer komfortable dekk. Det er også viktig å følge produsentens anbefalinger når det gjelder felgstørrelse. Dekkmerkingen kan for eksempel se slik ut: 205/55 R 16 94 V XL. De første to tallene angir dekkets bredde og profil. Bredden er oppgitt i millimeter, mens profilen er oppgitt i prosent av bredden. Det neste tallet angir felgstørrelsen i tommer, mens det siste tallet angir belastningsklassen. De tre bokstavene angir henholdsvis dekkontruksjonen, hastighetsklassen og belastningsklassen. Et dekk med merket 205/55 R 16 94 V XL har dermed en slitebane på 205 mm, og en profil på 55 % av bredden. Felgstørrelsen er på 16 tommer, og belastningsklassen er 94. Videre er dekket et radialdekk (R), med hastighetsklasse V og belastningsklasse XL. Hvis du er usikker på hvilket dekk som passer best til din bil kan du benytte en dekkalkulator på nettet, for eksempel på dekk.eu.

EU-dekkmerket

Etter at du har funnet frem til dekk som passer til spesifikasjonene som står i vognkortet, kan du velge mellom ulike egenskaper. Her står du i større grad fritt til å velge, men sørg for å ha sikkerheten i tankene. I tillegg kommer hensyn som innkjøpspris, holdbarhet og driftskostnader. I henhold til EU-forskrift 1222/2009, er alle dekk som er produsert etter november 2012 pålagt å ha EU-dekkmerket. Merket gir informasjon om dekkets våtgrep, drivstoffefektivitet og dekkstøy, og er dermed et flott verktøy når du skal kjøpe nye dekk. Dekkenes rullemotstand og våtgrep rangeres på en skala mellom A og G. Tallverdien på dekkmerket angir dekkenes eksterne støynivå, og symbolet viser om dekket har et lavt, gjennomsnittlig eller høyt utvendig støynivå. I Norge er det spesielt viktig å kjøpe sommerdekk med gode våtgrepsegenskaper, ettersom våren og sommeren her til lands gjerne er ganske fuktig. Dekk i klasse A har best våtgrep, mens klasse F gis til dekk med dårligst våtgrep. En bil med fire A-dekk har en bremselengde som er inntil 30 % kortere enn tilsvarende verdier for C-dekk. Kjører du i 80 km/t tilsvarer dette rundt 18 meter. I tillegg gir EU-merket informasjon om dekkens rullemotstand, noe som i stor grad påvirker drivstofforbruket. Ved å velge klasse A-dekk kan du redusere driftstofforbruket med inntil 7,5 % sammenlignet med dekk i klasse G.

Sist redigertmandag, 27 mars 2017 12:34
Mer i denne kategorien « Gode dekk for en sikker bilferie
Tilbake til toppen
Nyeste oppføringer i VFB Guiden